.....

Sunday, 17 July 2011

MY LIFE

waktu dulu dulu, aku ni mempunyai ramai kawan2 lelaki..
aku hanya rapat ngn golongan hawa ni.. berapa orang jerk..
blh kire dgn jari kot...  :)
dlu.. kemana2 aku bersama kawan lelaki..
kuar makan.. berjalan..
lebih selesa ketika itu dgn rakan lelaki..
since org ingt aku bertukar pasangan..
aku dh mula rasa menyampah..
but it still happen..
macam tu lah roda perjalanan hidup aku utk seusia remaja..

tetapi.. 
setelah meningkat dewasa..
usia itu mengajar aku menjadi lebih matang..
menjadi seorang yg lebih teliti memilih teman..
kadang kala aku tidak melayan panggilan telifon 
bukan tidak di sengaja kan ..
ttp d sengaja kan..
itulah kenyataan..

sampai bila aku nak berkepit dgn rakan2 lelaki??? 
yess sebetulnya mereka sekadar kawan..
namun persepsi masyarakt dan rakan2 hawa ..
membuat aku menjadi serabut..
berbalut otak memikirkan kata2 mereka..

boy is still boy..
girl is still girl..
tetap ade batasan di situ..
betul!!! pada padangan aku..
macam mana baik kawan lelaki itu..
he is still men..
yg mampu merubah segala keadaan..
namun persahabtan aku itu tidak berhenti..

but when he is coming to my life..
evrthing become like what i want..
dia tidak merubah aku..
ttp aku berubah demi kerana dia..
aku kurungkan pergaulan aku dgn mereka2..
sebab aku tahu.. satu masa nanti..
aku akan menjadi seorang isteri..
yg mana hanya HAlal bg ku ialah suami ku..

dan pada aku..
setiap wanita itu patut tahu..
dimana batas pergaulan kta..
berkawan tidak salah..
namun pergaulan kta itu perlu di pertimbangkan.
now. i want change eveything
biarkan menjadi lebih neutral.. dan senang..
hati ku.. hati dia.. hati teman2.. itu yg perlu dijagai
tu lah kehidupan..
it is all about my life...





AKU...

aku anak gadis desa
besarKu di penuhi onak dan duri.
dikala angin membelai pipi-pipi merEka..
aku panas dalam gelita..

kelopak mata bermendung awan..
redup dipandang sejenak tika
aku berdamping si gila bayang
mencari indah ciptaan tuhan

langkah ku derap tidak bertulang..
berrmuka kasar malu disampah
meniti masa sesaat susah
gusar tidak lenyap dibawa masa

kini mutiara tidak lagi bermakna,
kudrat tidak lagi berjasa,
lelah tidak lagi bertuan,
rebah menyembah rendang bayang-bayang...
kekusut hati entah bila kan hilang...
hidup hanya bertuan seorang..

Monday, 4 July 2011

Kite kan kwn

video

viedo ni aku create time aku Bosan kat Umah..
aku lukis kat Paint..  mula2 lukis jerk..
pastu cam nak wat cter skt..
nampk je sng..
nak lukis guna Paint tu mcm *&^% ahhahahaha
wat ever jd gak..
pastu aku msuk lagu KOrea.. ape tah tajuknya..
tapi aku suka  :)
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Friday, 1 July 2011

Rose MErah :)

29/06/11.... huhuhuhuhu sGT sOnok..

nak tahu nape?? 
i get this ---->

huhuuhuh.. thnks encik buah hati...  sjer nk upload pic2.. meh2 tgk.. lai lai...