.....

Friday, 10 December 2010

Kaum Hawa-----> Kene Baca!!!

PERKOSAAN VISUAL (wanita kena bace)

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !

Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain.
Para lelaki: beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda
Lagi info menarik Tolong sebarkan informasi ini dengan fowardkankepada semua kawan-kawan anda =)

tapi KalAu anda kelihatan begini... --->anda dalam KEPERASANAN hahahahahah

MOOd : Berhati-hati kaum HAwa..
2 comments:

  1. kalau aku lagi suke cermin 2 arah.leh orang tengok aku.hahahaha.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. promote diri beb.. aku suke tu.. Tp ni khas tuk kaum hawa.. utk kO agak tak brape sesuai.. Tp ko blh Habaq kat anak MAmi tu.. ekekek

    ReplyDelete